Märkning på glas och glasflaskor

För märkning på glas erbjuder Videojet en rad teknologier inklusive lasrar och industriella bläckstråleskrivare

Bläckstråle- och laser-märkning av glasflaskor

Industriella märkningslösningar för utskrift på glasflaskor

Glasflaskor och -behållare är ett populärt förpackningsalternativ av olika anledningar som produktdifferentiering och identifiering av en förstklassig produkt. Dessutom gör återanvändnings- (returflaskor) och återvinningsförmågan det till ett miljömässigt bra val. Glasflaskor är populära för en mängd olika livsmedels- och dryckesprodukter inklusive de som kräver en stark skyddsbarriär.

Videojet erbjuder ett brett utbud av kontinuerliga bläckstråle- (CIJ) och laserlösningar för märkning på glas. Pigmenterade bläck är tillgängliga för högkontrastkoder på mörkfärgade glasflaskor eller genomskinliga flaskor med mörka vätskor. En unikt bläcksammansättning ger en högkvalitativ bläckstrålekod som även lätt kan tas bort vid återvinningstillämpningar. Videojets lasersystem ger högupplöst, permanent märkning på nästan alla typer av glasbehållare

Kontinuerlig bläckstråleskrivare (CIJ)

Videojet-glasskrivarens enkelhet gör det extremt enkelt att integrera i olika förpackningslinjer för glasflaskutskrift. Flexibilitet är också nyckeln och med CIJ-skrivarnas förmåga att integreras i olika linjer, skriva ut i olika positioner och körhastighet för att tillgodose företagets produktionshastighet klarar de det mesta. . Med tanke på det genomskinliga materialet inte är poröst, ger Videojet överlägsen bläckvidhäftning och kvalitetstryck.

Pigmenterat bläck för märkning på färgat glas

Pigmenterat bläck för färgat glas

Skriv ut spårbarhetsinformation, variabel data, streckkoder och koder med flera rader på vilken sida som helst som är läsbar, korrekt och hållbar. Och skriv ut i den färg du väljer – tillgängliga färger är orange, gul, vit, röd, svart, blå, lila och anpassade färger. Vi har även livsmedelgodkänt bläck.

Laser

Videojets lasermärkningssystem kan skriva ut permanenta koder med hög upplösning på praktiskt taget vilken typ eller färg som helst av sodakalkbehållare (det vanligaste glaset i branschen).

Glasflaskor och behållare är fortfarande ett populärt förpackningsalternativ av flera anledningar – inklusive produktdifferentiering och identifiering av en premiumprodukt. Dessutom gör dess återanvändning (returflaskor) och återvinningsbarhet det till ett miljömedvetet val. Glasflaskor är populära för en mängd olika mat- och drycksprodukter och de som kräver starkt barriärskydd.

Likaså fortsätter den kommersiella glasproduktsmarknaden att växa, där glastillverkare och processorer enligt British Standard of Practice BS6262-4 ska inkludera synliga identifieringsmärken och säkerhetsmärken (t.ex. CE-märken, Kitemark-symboler) på rutorna.

Vad är den bästa lösningen för märkning på glas?

Videojet har mer än 40 års erfarenhet av glaskodning och utvecklas ständigt. Glasflaskor är vanligtvis märkta med kontinuerlig bläckstråleskrivare (CIJ) och lasermarkeringslösningar. Videojet erbjuder ett antal unika bläckformuleringar som ger högkvalitativa bläckstrålekoder på glas och erbjuder lasersystem för permanenta koder i hög upplösning. Den bästa lösningen för att applicera koder på glas beror främst på underlaget och dina önskemål. Vi gör gärna gratisprover för att komma till den bästa lösningen tillsammans med dig.

Skillnaderna mellan bläckstråleskrivare och laser på glas

En laser är en utmärkt lösning för kodning på glas, detta ger inte bara kodning av hög kvalitet utan minskar också koldioxidavtrycket. Dessutom lägger en laser inte till något annat ämne i materialet, vilket ökar glasets återvinningsbarhet. Till skillnad från bläckstrålekodning förbrukar en laser mer energi, men en laser använder inte förbrukningsvaror som bläck och smink. En laser är därför ofta den perfekta lösningen och den mest hållbara.

Föreslagna lösningar för utskrift på glas

Fördjupad information om utskrift på glasflaskor och behållare

Kontakta oss

×

Kontakta oss:

×

KONTAKTA: