Märkning på plastflaskor (PET)

Videojet har ett stort utbud av lasrar och bläckstråleskrivare för märkning på plastflaskor

Lasermärkning av PET-flaskor

Utskrift på PET-flaskor ger en rad utmaning. Beroende på applikationen och specifikationerna för den aktuella tillverkningsanläggningen kan Videojet dra nytta av sin kunskap och erfarenhet som byggts upp under åratal för att designa och installera märkningslösningar hos globala drycktillverkare. För utskrift på PET-flaskor väljs oftast Videojets lasermärkningslösningar för extra höga hastigheter.

Vid förpackning av drycker, inklusive kolsyrade drycker, vatten och juice, måste den våta atmosfären i produktionsområdet beaktas för att säkerställa tryckutrustningens långsiktiga produktivitet.

Videojets lasrar har en IP65-klassning och är utformade för dryckesektorns tuffa miljöer – där sockersirap och fukt kräver regelbundna tvättar, men flaskkodning och märkningstid är nyckeln.

Videojets laserlösningar erbjuder flexibel positionering för strålleverans med det minsta fotavtrycket för både transportband och flaskbordstillämpningar. Exceptionella våglängdsfunktioner och unik spegelstrålkontroll. Videojets-design möjliggör enkel integration i de utmanande PET-produktionslinjerna och maximerar tiden för kodning.

För att möta behovet av de lägsta totala ägandekostnaderna levererar specialiserade Videojet-skrivare bäst före datum och tillverkningsdatum till hals, axel, fot eller bakom huvudetiketten på ett brett utbud av PET-produkter. Om en kontinuerlig bläckstråleskrivare föredras, erbjuder Videojets utbud av skrivare ett brett utbud av bläck för, inklusive livsmedelsgodkänt bläck, högkvalitativa märkningar via den unika skrivhuvuddesignen, samt möjlighet till fjärrdiagnostik.

Industriella lösningar för tryckning på PET-flaskor

Polyetylentereftalat (PET) har länge använts som förpackningsmaterial för läskedrycker, vatten på flaska, energidrycker och fruktdrycker på grund av materialets styrka, flexibilitet och transparens. Dessutom vinner PET alltmer mark genom hållbarhet. Färre råvaror behövs för att producera PET än traditionell plast.

Co2-laserskrivare ger högkvalitativa (frostade) koder på PET-produkter och PET-flaskor.

Våglängd för lasermärkning på PET-flaska

Vad är den bästa lösningen för kodning av PET?

PET-flaskor är vanligtvis märkta med Continuous Inkjet (CIJ) och lasermarkeringslösningar. Videojet erbjuder ett antal unika bläckformuleringar som ger högkvalitativa bläckstrålekoder på PET och erbjuder lasersystem för permanenta koder i hög upplösning. Den bästa lösningen för att tillämpa koder på PET beror främst på substratet och dina önskemål. Vi gör gärna gratisprover för att komma till den bästa lösningen tillsammans med dig.

Skillnaderna mellan bläckstråleskrivare och laser på PET

En laser är en utmärkt lösning för kodning på PET, detta ger inte bara kodning av hög kvalitet utan minskar också koldioxidavtrycket. Dessutom lägger en laser inte till något annat ämne i materialet, vilket ökar återvinningsbarheten hos PET. Till skillnad från bläckstrålekodning förbrukar en laser mer energi, men en laser använder inte förbrukningsvaror som bläck och Make-up. En laser är därför ofta den perfekta lösningen och den mest hållbara.

Föreslagna lösningar för utskrift på PET-flaskor

Lär dig mer om märkning på PET-flaskor

Kontakta oss

×

Kontakta oss:

×

KONTAKTA: