Gemenskrivare och kontinuerlig bläckstråleskrivare – vanliga frågor

Du hittar följande information här:

Vad står CIJ för?

CIJ står för kontinuerlig bläckstråleskrivare. Skrivaren skapar en ström av små bläckdroppar och väljer några av dropparna för att skriva ut som blir de tecken som landar på produkten. De oanvända dropparna återförs till skrivaren för att slutligen bli en del av bläckströmmen igen.
Överst på sidan

Vilket arbetssätt har CIJ?

CIJ-skrivare laddar de separata bläckdroppar som utgör ett meddelande. Varje droppe, med sin särskilda laddning, flyger genom ett magnetfält som genereras inuti skrivhuvudet. Laddningsmängden som tillförs droppen avgör dess avböjning i detta fält. Dropparna som avböjs mest utgör den övre raden av koden eller de översta dropparna i en enkelradig kod. Dropparna som avböjs lite utgör den nedre raden i koden eller de nedre dropparna i en enda rad tecken. Dropparna som inte får någon laddning avböjs inte och landar inuti skrivhuvudet och går tillbaka till bläcksystemet.
Överst på sidan

Vilka tillämpningar rekommenderas för CIJ?

CIJ-skrivare kan användas för att skriva ut på pappersprodukter, plast, metall, glas och övriga material. Typiska tillämpningar innefattar mjölkbehållare, läskburkar, läkemedel, små kartonger, kablage och märkning av små komponenter.
Överst på sidan

Vad är skillnaden mellan CIJ och kontaktkodare?

CIJ-skrivare vidrör aldrig produkten. CIJ-skrivare sprutar bläck genom luften en droppe åt gången i ett mönster som, när en rörlig produkt passerar, skriver ut koden som programmerats i skrivaren. Normalt avstånd från skrivarens skrivhuvud till produkten är 3/16 tum.
Överst på sidan

Vad är skillnaden mellan CIJ- och DOD-teknik?

Skillnaden mellan CIJ och DOD är att i CIJ cirkuleras bläcket kontinuerligt genom skrivaren från vätskesystemet genom skrivhuvudet och tillbaka till vätskesystemet. I DOD-tekniken sprids bläcket endast när skrivaren skriver ut.
Överst på sidan

Vad är skillnaden mellan CIJ- och LCM-teknik?

LCM eller Large Character Marking kallas ibland DOD eller Drop on Demand-teknik. LCM-skrivare används normalt för sekundärförpackningar där ett större teckensnitt krävs. CIJ-teckensnitt varierar vanligtvis från 1/8 av en tum till en halv tum i höjd, medan LCM-tecken kan vara över 2 tum höga.
Överst på sidan

Hur långt borta från produkten kan Videojets CIJ-skrivare skriva ut?

För de flesta av Videojets CIJ-skrivare är det rekommenderade avståndet från slutet av CIJ-skrivhuvudet till produkten som skrivs ut 3/16 tum eller cirka 4 mm. När skrivhuvudet är mindre än 3/16” från produkten blir koden mindre och de utskrivna dropparna är närmare varandra. När skrivhuvudet är längre bort än 3/16 tum blir utskriftshöjden högre, de utskrivna dropparna är längre ifrån varandra och dropparna landar med lägre exakthet.
Överst på sidan

Var hittar jag säkerhetsdatabladen för mina Videojet InkSource™-vätskor?

Säkerhetsdatablad för Videojet-vätskor finns praktiskt tillgängliga att hämta i Adobe® Acrobat® Reader™-format. Klicka här.
Överst på sidan

Vilka typer av produktavkännare erbjuder Videojet?

Videojet har en mängd produktavkännare för olika typer av produkter. Fotoceller är den vanligaste typen av produktavkännare och använder infraröda strålar för att känna av när en produkt rör sig längs linjen. Vi erbjuder även metalldetektorer för avkänning av metalliska produkter och små fiberoptiska stråldetektorer för detektering av registreringsmärken på en produkt. Ring Videojets kundtjänstnummer för mer information om produktavkännare på: +46 (0)31 787 34 57.
Överst på sidan

Hur kontaktar jag en lokal Videojet-representant?

Ring +46 (0)31 787 34 57 och följ det automatiska telefonsystemets instruktioner för att tala med kundtjänst.
Överst på sidan

Kontakta oss

×

Kontakta oss:

×

KONTAKTA: