Senaste pressmeddelanden

Nya Videojet 1580 C är en dedikerad soft-pigmenterad kontrastskrivare som är lika lätt att underhålla som en standardskrivare

Kontrastskrivare som fungerar och beter sig som en färgbaserad skrivare

CHICAGO, IL – March 23, 2023 — Videojet Technologies är en global ledare inom märknings- och utskriftslösningar med över 45 års erfarenhet av bläckstråledesign i världsklass och är glada över att presentera den globala lanseringen av den nya kontinuerliga bläckstråleskrivaren (CIJ), Videojet 1580 C. Som branschens första dedikerade soft-pigmenterade skrivare använder 1580 C exklusivt soft-pigmenterade kontrastbläck för att skriva ut högkvalitativa koder med överlägsen drifttid.

Innovationer inom hydraulik, såväl som nya patenterade bläck- och makeuppatroner, gör att 1580 C:s körtid och underhållsintervaller hamnar på samma nivå som Videojet 1580 CIJ-standardskrivaren. 1580 C baseras på den beprövade Videojet 1580-plattformen och erbjuder liknande funktioner och ergonomisk design.

1580 C är enkel att använda och underhålla, med samma rengöringscykler och förebyggande underhållskrav som färgbaserade skrivare. Dess vätskepatrondesign hjälper till att minska pigmentblockeringar och igensatta skrivhuvuden som är vanliga i andra pigmenterade bläckskrivare. Dessutom ökar en ny skrivhuvuddesign drifttiden genom att tillåta mer tid mellan rengöringarna.

1580 C-skrivaren är konstruerad för att skriva ut koder med jämn kvalitet, utmärkt kontrast och stark hållbarhet för att undvika nedbrytning och blekning under produktionskörningar. Den koniska blandartanken hjälper till att förbättra återcirkulationen av bläck, vilket minskar pigmentseparering och ökar bläckets konsistens. Videojet Dynamic Calibration bibehåller automatiskt överlägsen utskriftskvalitet för optimal drifttid även under föränderliga miljöförhållanden.

Vårt Videojet SIMPLICiTYTM-gränssnitt levererar kodsäkring med felsäkringsregler som definierar redigerbara fält, tillåtna datatyper och begränsningar av datumintervall, vilket minskar antalet interaktioner med skrivaren och risken för användarfel. Videojet OPTIMiZE-verktyget hjälper till att hantera bläck- och makeupanvändning, beräkna framtida vätskeprognoser och fastställa strömslöseri.

”1580 C är redo att möta dagens utskriftsutmaningar och vilka de framtida behoven för Industri 4.0 än kommer att kräva”, säger Xavier Chaveton, Business Unit Director för Videojet. ”En integrerad Wi-Fi-antenn gör att skrivaren kan ansluta till ett internt nätverk för större rörlighet och eliminerar behovet av nätverkskablar eller fasta kablar.” Skrivarens webbserverfunktion gör att operatörer kan få åtkomst till skrivare via webbläsare som stöds på värddatorer, med upp till fem webbserversessioner tillåtna för varje skrivare.

Videojet soft-pigmenterade bläck är speciellt framtagna för 1580 C och ger snabba torktider och hög motståndskraft mot överföring, ljus, värme och lösningsmedel. Tre nya gula bläck och ett svart bläck lanseras med 1580 C-skrivaren. Varje bläck har en ny formel som minskar separationshastigheten, och de nya soft-pigmenterade bläcken har designats för att ge stabil och konsekvent kontrast över tid.

Mer information om den kontinuerliga bläckstråleskrivaren Videojet 1580 C finns på www.videojet.se/1580c

Om Videojet Technologies:

Videojet Technologies är världsledande inom branschen för produktidentifiering och tillhandahåller produkter för utskrift och märkning av produkter, användningsspecifika vätskor och produktlivscykeltjänster. Vårt mål är att samarbeta med våra kunder inom konsument-, läkemedels- och industrivarubranscherna för att förbättra deras produktivitet, skydda och utöka deras varumärken och för att ligga steget före branschtrender och regelverk. Videojet har fler än 400 000 skrivare installerade världen över. Vi har kundtillämpningsexperter och teknikledarskap inom kontinuerlig bläckstråle (CIJ), termisk bläckstråle (TIJ), lasermärkning, termotransfer (TTO), förpackningsmärkning och etikettering, samt ett brett utskriftsurval. Våra kunder förlitar sig på Videojets produkter för att skriva ut på över tio miljarder produkter dagligen. Support för försäljning, tillämpning, service och utbildning tillhandahålls i direktdrift med över 4 000 teammedlemmar i 26 länder världen över. Videojets distributionsnätverk innefattar dessutom mer än 400 distributörer och OEM:er som betjänar 135 länder.

© 2023 Videojet Technologies Inc. Med ensamrätt. Videojet är ett registrerat varumärke som tillhör Videojet Technologies Inc.