Senaste pressmeddelanden

Videojets nya kontinuerliga bläckstråleskrivare 1580 + höjer prestandan under den dagliga driften med extra anslutningsmöjligheter

Levererar konsekventa koder, ger ökad drifttid och minskar den totala ägandekostnaden (TCO) med integrerade Wi-Fi- och mobilanslutningar

CHICAGO, IL – March 23, 2023 – Med över 45 års expertis inom utskrift med kontinuerliga bläckstråleskrivare (CIJ) är vi på Videojet stolta över att kunna lansera den nya Videojet 1580 + CIJ-skrivaren. Videojet 1580 + är utformad för att skapa förbättringar under den dagliga driften och ger konsekvent drifttid, utvärderar vätskeförbrukningen och erbjuder vägledning för att garantera felsäker drift – samtidigt som den skriver ut koder, datum och annan variabel data på produkter och förpackningar.

1580 + är utformad för att hjälpa användare att nå sina nuvarande och framtida Industri 4.0-mål med inbyggda anslutningsmöjligheter. 1580+ skrivaren inkluderar inbyggda Wi-Fi- och mobilanslutningar för att minimera IT-arbetsbelastningen, minska kostnaderna för att ansluta utrustning till nätverk och förbättra skrivarens rörlighet. Framtida alternativ kommer även att inkludera webbserverfunktionalitet som gör det möjligt för användare att få åtkomst till skrivare via stödda webbläsare på värddatorer samt automatisk felsökning för snabbare återställning efter fel.

”Den integrerade Wi-Fi- och mobilanslutningen erbjuder ett enkelt och säkert sätt för användare att kommunicera med 1580 +”, säger Xavier Chaveton, Business Unit Director på Videojet. ”Webbserverfunktionaliteten tillåter upp till fem webbserversessioner för respektive skrivare. Kombinationen av allt detta ger dig en kraftfull, pålitlig och lättanvänd skrivare som är perfekt för alla sorters förpackade konsumtionsvaror och industriella produktionslinjer.”

Videojet 1580 + är baserad på den beprövade Videojet 1580-plattformen och körs med Videojets OPTIMiZE-programvara för att analysera skrivarens prestanda, operatörens beteende och miljöförhållanden. Interaktiva OPTIMiZE-verktyg hjälper operatörerna att korrigera de användningsmönster hos skrivaren som kan leda till oplanerade driftstopp, påverka linjeproduktiviteten eller öka den totala ägandekostnaden.

Det lättanvända Videojet SIMPLICiTY™-pekskärmsgränssnittet på en 10-tums skärm i 1580 + är utformat för att avsevärt minska operatörens interaktioner med skrivaren och potentiella användarfel. Den intelligenta funktionen för meddelandeskapande och de anpassningsbara gränssnitten med inbyggda guider gör att operatören enbart ser relevanta alternativ, vilket minskar risken för operatörsfel. Instruktionsvideor med vägledning är inbäddade i produkten för att hjälpa användare när de hanterar skrivaren. Dessutom kan användare av 1580 + se skrivarens prestanda samt expertdiagnostik, analyser och guider direkt på skärmen, vilket gör det lättare att lösa problem.

Videojet 1580 + förlitar sig på en kombination av teknologier som ytterligare bidrar till att öka drifttiden. En inbyggd reservtank med make-up-vätska gör att skrivaren kan köras i minst åtta timmar efter att patronen har tömts. Detta betyder att operatören kan vänta med patronbytet tills det är dags för de normala linjebytena eller planerade avstängningar. Ett beprövat perforerat skrivhuvud med Videojet CleanFlow™-teknik som tillval kräver mindre regelbunden rengöring, vilket resulterar i längre körningar och en konsekvent utskriftsprestanda. Operatörer kan även snabbt utföra rutinunderhåll med Videojets färgkodade SmartCell™-komponenter som är lätta att byta. Dessa artiklar, som har tagits fram för förutsägbara bytesintervall, kan servas under normala linjeavstängningar utan ytterligare driftstopp under produktionen.

Mer information om Videojet 1580+ CIJ-skrivaren finns på: www.videojet.se/1580-plus

Om Videojet Technologies:

Videojet Technologies är världsledande inom branschen för produktidentifiering och tillhandahåller produkter för utskrift och märkning inom produktionslinjen, användningsspecifika vätskor och tjänster för hela produktlivscykel. Företagets mål är att samarbeta med kunder i branscherna för förpackade konsumtionsvaror, läkemedel och industriella varor för att förbättra deras produktivitet, skydda och växa deras varumärken och se till att de ligger steget före branschtrender och regelverk. Videojet har över 400 000 skrivare installerade världen över. Vi har kundtillämpningsexperter och teknikledarskap inom kontinuerlig bläckstråle (CIJ), termisk bläckstråle (TIJ), lasermärkning, termotransferskrivare (TTO), märkning och etikettering av ytterförpackningar och ett brett urval av utskriftsmöjligheter. Kunder förlitar sig på Videojets produkter för att skriva ut på över tio miljarder produkter dagligen. Support för försäljning, tillämpning, service och utbildning tillhandahålls i direktdrift med över 4 000 teammedlemmar i 26 länder världen över. Videojets distributionsnätverk inkluderar dessutom över 400 distributörer och OEM:er som betjänar 135 länder.

© 2023 Videojet Technologies Inc. Med ensamrätt. Videojet är ett registrerat varumärke som tillhör Videojet Technologies Inc.