Senaste pressmeddelanden

Nya kontinuerliga bläckstråleskrivare i Videojet 1880-serien levererar mikrokoder i hög hastighet med avancerade digitala anslutningsmöjligheter

Tre nya modeller som designats för höghastighetsprestanda, kvalitet och precision med
maximerad drifttid och produktivitet

MÖLNDAL, SVERIGE – 19 september 2023 – Med över 45 års expertis inom utskriftsteknik med kontinuerlig bläckstråle (CIJ) lanserar Videojet stolt de nya CIJ-skrivarna Videojet 1880 +, 1880 UHS och 1880 HR CIJ. Dessa lösningar tar den beprövade Videojet 1880-plattformen till nästa nivå och kombinerar banbrytande funktioner med avancerade digitala anslutningsmöjligheter, samtidigt som de levererar utskrivna koder, datum och andra variabla data på produkter och förpackningar.

De användarvänliga modellerna 1880 +, 1880 UHS (ultrahög hastighet) och 1880 HR (hög upplösning) är utformade för att öka genomströmningen, minimera driftstopp och minska kostnaderna under skrivarens livstid. De tillför effektivitet, prestanda och produktivitet till höghastighetsproduktionslinjer. Skrivarna i 1880-serien är konstruerade för optimal kvalitet och tillförlitlighet och applicerar tydliga koder på en mängd olika material – inklusive plast, glas och metall – i dagens produktionsmiljöer.

Videojet 1880 + har inbyggd Wi-Fi- och mobilanslutning för att hjälpa användare att nå sina nuvarande och framtida mål för Industri 4.0. 1880 + ger smidig, beröringsfri industriell utskrift på nästan alla substrat, inklusive plana och böjda ytor. Den här skrivaren möjliggör proaktiva analyser och intelligent anläggningsdrift, såsom övervakning av vitalparametrar, smarta varningar, fjärrsupport och avancerad felsökning.

Videojet 1880 UHS är en perfekt lösning för höghastighetsproduktionslinjer inom konservindustrin, dryckesindustrin samt lednings- och kabelindustrin. Genom att förfina designen av utskrivna tecken och förbättra skrivhuvudet konstruerade Videojet denna nya skrivare för att leverera konsekvent prestanda och utskriftskvalitet, även vid hastigheter på över 500 m/min. 1880 UHS är en omvandlande lösning där prestanda möter hastighet och revolutionerar drift med hög genomströmning.

Videojet 1880 HR är konstruerad för att konsekvent producera högupplösta mikrotecken, QR-koder och andra 2D-koder med precision och tydlighet. Med optimerade teckensnitt och ett omdesignat skrivhuvud levererar den mikroutskrift för branscherna elektronik, läkemedel, kosmetika och konfektyr samtidigt som det uppfyller den växande efterfrågan på produktspårbarhet.

”Med lanseringen av dessa nya skrivarmodeller kan vi leverera en lösning för nästan alla kodnings- och märkningstillämpningar, från ultrahöga hastigheter till koder i mikrostorlek”, säger Marcy Vanderbei, global produktchef för Videojet. ”De avancerade digitala anslutningsmöjligheterna som dessa skrivare erbjuder ger kunderna ett enkelt och säkert sätt att länka sin märknings- och kodningsutrustning till sina produktionssystem och digitala fabriker.”

Skrivare i 1880-serien erbjuder en förbättrad användarupplevelse genom en 10-tums SIMPLICiTYTM-pekskärm som bidrar till att förenkla driften och minska användarfel samtidigt som den erbjuder intelligent meddelandeskapande och inbyggda guider. Videojets inbyggda diagnostiksvit MAXIMiZETM kan proaktivt identifiera potentiella fel och samtidigt analysera prestanda, operatörsbeteende och miljöförhållanden för att minska oplanerade driftstopp och övergripande ägandekostnader.

”1880-serien är designad för att främja miljömedvetna metoder genom att stödja återvinningsbara förpackningar och använda säkrare icke-CMR-bläck”, säger Vanderbei. ”Dessutom har 1880-serien låg förbrukning av make-up och minimala VOC-utsläpp, vilket är i linje med de rådande hållbarhetstrenderna på marknaden idag.”

1880-serien är designad för enkelt underhåll och erbjuder minskade och förenklade rengöringsintervaller som gör att operatörer kan fokusera på att bibehålla högsta prestanda och optimal utskriftskvalitet. Skrivarna är utrustade med en unik sensor som känner av ansamlingar i skrivhuvudet och proaktivt varnar användare om potentiella problem med utskriftskvaliteten. Med den automatiska sköljfunktionen kan avkapade koder undvikas eftersom bläckansamlingar kan rengöras med en knapptryckning. Färgkodade Videojet SmartCell™-komponenter som är lätta att byta ut bidrar till att förenkla underhållet och behöver bara bytas en gång om året, vilket tar fem minuter.

Mer information om CIJ-skrivare i Videojet 1880-serien finns på www.videojet.se

Om Videojet Technologies:

Videojet Technologies är världsledande inom branschen för produktidentifiering och tillhandahåller produkter för utskrift och märkning av produkter, användningsspecifika vätskor och tjänster för produkters livscykel. Företagets mål är att samarbeta med kunder inom konsument-, läkemedels- och industrivarubranscherna för att förbättra deras produktivitet, skydda och utöka deras varumärken och för att ligga steget före branschtrender och regelverk. Videojet har fler än 400 000 skrivare installerade världen över. Företaget har kundtillämpningsexperter och teknikledarskap inom kontinuerlig bläckstråle (CIJ), termisk bläckstråle (TIJ), lasermärkning, termotransferskrivare (TTO), kodning och märkning av yttre förpackningar samt ett brett utskriftsurval. Kunder förlitar sig på Videojets produkter för att skriva ut på över tio miljarder produkter dagligen. Support för försäljning, tillämpning, service och utbildning tillhandahålls i direktdrift med över 4 000 teammedlemmar i 26 länder världen över. Videojets distributionsnätverk innefattar dessutom mer än 400 distributörer och OEM:er som betjänar 135 länder.

© 2023 Videojet Technologies Inc. Med ensamrätt. Videojet är ett registrerat varumärke som tillhör Videojet Technologies Inc.