Senaste pressmeddelanden

Videojet lanserar en ny bläckstråleskrivare för storskriftsmärkning på förpackningar och kartong

Videojet 2380-skrivaren, skriver ut högupplösta variabla koder
och produktidentifieringsinformation

CHICAGO, IL – 21 Mars 2024 – Med över 45 års expertis inom teknik för bläckstråleutskrifter har Videojet nöjet att lansera den nya bläckstråleskrivaren Videojet 2380 för högupplösta stora tecken för tillverkare och distributörer med behov av förpackningsmärkning på begäran.

Bläckstråleskrivaren Videojet 2380 erbjuder en komplett lösning för utskrift på wellpappförpackningar, kartonger, transportbehållare samt andra porösa material. Detta modulära och lättintegrerade system för storskriftsmärkning är utformat för att kunna köras och underhållas av alla användare med minimal utbildning eller erfarenhet. Den självrengörande tekniken utför automatiskt en rutinmässig rengöring av skrivhuvudet, vilket hjälper till att säkerställa konsekvent utskriftskvalitet med mindre kladd och underhåll. Videojet 2380 erbjuder snabb uppstart och skriver ut hållbara och högupplösta texter, logotyper och streckkoder som är redo att uppfylla kraven från distributionskedjan.

Denna mångsidiga skrivare för kartong och papplådor anpassar sig efter användarnas unika märknings- och kodningskrav. Den levererar märkning på begäran av variabla produktionsdata som partikoder, tillverkningsdatum och innehåll. De två skrivhuvudena kan enkelt integreras utan behov av ytterligare maskinvara, vilket möjliggör märkning på upp till 5,5 tum (140 mm) i utskriftshöjd eller märkning på båda sidorna av en förpackning. Båda skrivhuvudena kan styras av ett enskilt användargränssnitt, som är avskilt från skrivarmotorn så att det kan placeras i den optimala positionen för operatören.

Videojet 2380 är en lättanvänd märkningslösning med en intuitiv pekskärm och ett SIMPLICiTY™-användargränssnitt som erbjuder inbyggd redigering av jobb och operatörsguider, vilket hjälper till att minska antalet interaktioner med skrivaren och potentiella användarfel. Med inbäddade protokoll för anslutningsmöjligheter och kompatibilitet erbjuder systemet USB-, VideojetConnect™- och ZPL-emulering. Wi-Fi är även inbäddat för fjärråtkomst och analysfunktioner. HMI kan enkelt integreras med en streckkodsläsare för snabba jobbval och snabb datainmatning. Scan2Run™-funktionen i 2380 hjälper till att säkerställa att rätt märkning väljs och överförs till skrivaren, vilket minskar antalet märkningsfel och mängden omarbete.

Systemet inkluderar en luftkniv som hjälper till vid rengöring av munstyckesplåten. En automatiserad mikrorensningsprocess kan programmeras för att rengöra skrivhuvudets munstycken vid specifika intervall för att hjälpa till att förhindra dammblockeringar utan att behöva stoppa produktionslinjen

Bläck som används i den automatiska resningsprocessen återvinns tillbaka in i systemet, vilket ger en renare drift samt optimerad bläckanvändning till en lägre kostnad. Dessutom kan skrivarens kompakta bläckbehållare snabbt och enkelt bytas ut utan att störa produktionen. 2380 erbjuder ett urval av sju bläckfärger för att underlätta produktdifferentiering och förbättra förpackningsestetiken.

Den robusta designen hos Videojet 2380 ger bättre drifttid med beprövad skrivarteknik. Den är tillverkad av hållbart rostfritt stål av 304-kvalitet, vilket är perfekt för produktionsmiljöer för förpackningar och transportkartong. En unik gyroskopisk sensor övervakar skrivarens monteringsvinkel i realtid, vilket bidrar till att förhindra bläckläckage samt upptäcker och registrerar externa stötsignaler.

Print-on-demand och direkt-till-förpackning-utskrifter hjälper användare att effektivisera inköpskraven, reducera lagret av unika förpackningar och därigenom minska kostnaderna, behovet av lagerutrymme och orsakerna till svinn. Samtidigt erbjuds den flexibilitet som krävs för att snabbt kunna reagera på ändringar i det tryckta innehållet och i produktefterfrågan.

Tack vare den inkluderade tjänsten Videojet LifeCycle Advantage™ blir det ännu lättare att underhålla skrivaren och minimera operatörsingripanden. Detta exklusiva erbjudande använder dynamiska skrivardata, fjärranslutning och Videojet-expertis för att se till att skrivaren alltid körs med maximal effektivitet under hela livslängden. Den valfria tjänsten VideojetConnect™ Remote Service gör att både Videojet och interna tekniker kan övervaka en skrivares status, felsöka problem och förbättra den långsiktiga prestandan.

Mer information om bläckstråleskrivaren Videojet 2380 för stora tecken finns på www.videojet.se

Om Videojet Technologies:

Videojet Technologies är världsledande inom branschen för produktidentifiering och tillhandahåller produkter för utskrift, kodning och märkning av produkter, användningsspecifika vätskor och tjänster för produkters livscykel. Företagets mål är att samarbeta med kunder inom branschen för förpackade konsumtionsvaror, samt läkemedels- och industrivarubranscherna, för att förbättra deras produktivitet, skydda och utöka deras varumärken och se till att de ligger steget före branschtrender och regelverk. Videojet har fler än 400 000 skrivare installerade världen över och erbjuder kundtillämpningsexperter och teknikledarskap inom kontinuerlig bläckstråle (CIJ), termisk bläckstråle (TIJ), lasermärkning, termotransferskrivare (TTO), kodning och märkning av yttre förpackningar samt ett brett utskriftsurval. Kunder förlitar sig på Videojets produkter för att skriva ut på över tio miljarder produkter dagligen. Support för försäljning, tillämpning, service och utbildning tillhandahålls i direktdrift med över 4 000 teammedlemmar i 26 länder världen över. Videojets distributionsnätverk innefattar dessutom över 400 distributörer och OEM:er som bedriver verksamhet i 135 länder.

© 2024 Videojet Technologies Inc. Med ensamrätt. Videojet är ett registrerat varumärke som tillhör Videojet Technologies Inc.