Senaste pressmeddelanden

Videojet lanserar nytt system för lasermärkning som utformats för exakt, permanent märkning och enkel integrering

Nya Videojet 3350 CO2-serien med 30 watt laser, ger flexibilitet på nästa nivå för att snabb anpassning till förändrade produktionsbehov

Mölndal, Sweden – 9 juni 2023 – Som svar på tillverkarnas krav på högpresterande lasermärkningslösningar har Videojet Technologies, en global ledare inom märkningslösningar, utökat sitt framgångsrika utbud av CO2-lasrar med de nya lasermärkningssystemen Videojet 3350 och Videojet 3350 Smart Focus CO2 på 30 watt. Lasrarna är utformande för att märka skarpa, komplexa koder vid höga hastigheter inom branscherna livsmedel, dryck, kosmetika, läkemedel, förpackning och extrudering. Båda system erbjuder praktiskt taget obegränsade alternativ för typsnitt, kod och grafik.

Tillverkare som märker på produkter och förpackningar av varierande storlek och som utför frekventa produktbyten kräver flexibla märkningssystem för att bibehålla produktionslinjers effektivitet. Den nya Videojet 3350-laserns flexibla märkningshuvud inkluderar 32 standardalternativ för strålleverans, medan 3350 Smart Focus-laserns märkningshuvud ger 0° till 90° rotation utan att behöva ytterligare delar.

Den avancerade 3350 Smart Focus-lasern är utrustad med banbrytande automatisk fokusering och dynamiska märkningsmöjligheter för enkla produktbyten utan att behöva flytta lasern. Smart Focus-alternativet möjliggör märkning på flera nivåer tack vare automatiskt justerbart fokuseringsavstånd, enhetlig platt fältkorrigering, en fokussökare med riktlaser och flexibla räckvidds- och storlekslägen. Dessa funktioner bidrar till att minska operatörsingrepp, förbättra märkningskvaliteten och öka drifttiden.

”Vi vet att tillverkare står inför nya och ständigt föränderliga utmaningar inom produktion, och de behöver högpresterande lasrar för att möta sina ökande krav”, säger Letizia Caselle, Business Unit Director på Videojet. ”Med de innovativa funktionerna i det nya lasersystemet 3350 CO2 Smart Focus kan användare nu märka produkter i olika storlekar eller på flera nivåer på samma produkt utan att behöva justera lasern. Färre manuella justeringar resulterar i ökad drifttid och högre genomströmning för dagens produktionsmiljöer.”

Båda de nya lasrarna i Videojet 3350-serien erbjuder möjligheter för höghastighetsmärkning för att skriva ut text, streckkoder, grafik och annan information med hastigheter på upp till 2 000 tecken per sekund. Det högupplösta märkningshuvudet levererar permanenta koder av hög kvalitet som stöder produktens spårbarhet och motverkar förfalskning.

Utbudet av linser som finns till 3350-lasern ger ett av branschens största märkningsområden. Åtskilliga märkningshuvuden och våglängder ger dig flexibiliteten att märka en mängd olika material inklusive plast, trä, glas, keramik och belagda metaller.

Lasersystemen är konstruerade för att hjälpa användare att uppfylla sina industri 4.0-mål med inbyggd Wi-Fi- och mobilanslutningar som bidrar till att minimera arbetsbelastningen för IT-avdelningen och minska kostnaderna för att ansluta utrustning till ett nätverk. Dessa Wi-Fi- och mobilanslutningar är inrymda i en åtkomstbox och möjliggör enkla programvaruuppdateringar och färre serviceinteraktioner, samtidigt som tillgången till mer produktionsinformation förbättrar utrustningens totala effektivitet.

”Med de inbyggda Wi-Fi- och mobilanslutningarna kan användare säkert och enkelt kommunicera och samla in data från 3350-lasermärkningssystemen”, säger Caselle. ”Videojet utformade dessa lasrar med ’digital i sitt DNA’ med inbyggda anslutningsmöjligheter för att leverera kraftfulla, pålitliga och lättanvända märkningslösningar som är väl lämpade för förpackade konsumtionsvaror och industriella produktionslinjer.”

En fjärrgränssnittskontroll drar nytta av en webbserver som tillåter användare att komma åt lasrarna via webbläsare som stöds på värddatorer. Det valfria VideojetConnect™ Remote Service gör att både Videojet och interna tekniker kan övervaka en lasers status, felsöka problem och förbättra långsiktig prestanda.

För mer information om de nya lasermärkningssystemen 3350 och 3350 Smart Focus CO2 på 30 watt kan du ringa 031-7873457 eller besöka www.videojet.se.

Om Videojet Technologies:

Videojet Technologies är världsledande inom branschen för produktidentifiering och tillhandahåller produkter för utskrift och märkning av produkter i linje, användningsspecifika vätskor och livscykeltjänster Företagets mål är att samarbeta med kunder inom konsument-, läkemedels- och industrivarubranscherna för att förbättra deras produktivitet, skydda och utöka deras varumärken samt ligga steget före branschtrender och regelverk. Videojet har fler än 400 000 skrivare installerade världen över och har kundtillämpningsexperter och teknikledarskap inom kontinuerlig bläckstråle (CIJ), termisk bläckstråle (TIJ), lasermärkning, termotransferskrivare (TTO), etikettering och märkning av ytterförpackningar samt ett brett utskriftsurval. Kunder förlitar sig på Videojets produkter för att skriva ut på över tio miljarder produkter dagligen. Support för försäljning, tillämpning, service och utbildning tillhandahålls i direktdrift med över 4 000 teammedlemmar i 26 länder världen över. Videojets distributionsnätverk innefattar dessutom mer än 400 distributörer och OEM:er som betjänar 135 länder.

© 2023 Videojet Technologies Inc. Med ensamrätt. Videojet är ett registrerat varumärke som tillhör Videojet Technologies Inc.