Senaste pressmeddelanden

Nytt märkningssystem med Intelligent Motion-teknik™ ger exakt och effektiv prestanda baserat på tio års framgång

Det innovativa Videojet® 9560-systemet skriver ut och applicerar etiketter på ytterförpackningar,
lådor och krympplast

Chicago, Ill – 1 juli 2024 – Videojet 9550 har konstruerats utan de mekanismer som kräver rutinmässiga manuella justeringar och som kan orsaka etikettstopp i andra system för utskrift och applicering av etiketter (LPA), och har visat sig vara en dominerande lösning inom etiketteringsbranschen under de senaste tio åren. Videojet Technologies, en global ledare inom kodnings-, märknings- och utskriftslösningar, har nu uppgraderat denna lösning med introduktionen av Videojet 9560 print and apply-etiketter med ökade bearbetningshastigheter och utökade anslutningsmöjligheter.

Marcy Vanderbei, global affärsenhetschef på Videojet, säger: “Utvecklingen av 9550 till den nya 9560 med Direct Apply gynnar förpackningsverksamheten i slutet av produktionslinjen med snabbare bearbetningshastigheter och enkel integrering i befintliga produktions- och kontrollnätverk. Varje förbättring är ett bevis på vårt engagemang för forskning och utveckling av lösningar som löser våra kunders kodnings- och märkningsutmaningar.”  

Direct Apply är en unik märkningsmetod på begäran som möjliggör korrekt placering av etiketten på förpackningen. Systemet fungerar genom att samtidigt skriva ut och applicera etiketter på toppen eller sidan av en förbipasserande förpackning utan behov av en tamp- eller luftstrålapplikator. Videojet 9560 uppnår hastigheter på upp till 150 förpackningar per minut för typiska 4″ x 6″ GS1-streckkodsetiketter och bibehåller genomströmningen, även när förpackningar ackumuleras.

Videojet 9560 har den patenterade Videojet Intelligent Motion-tekniken™ för automatisk och exakt styrning av hela systemet samtidigt som den inte har några oplanerade driftstopp på produktionslinjerna. Denna avancerade märkningsteknik förbättrar driftprestandan med en direktdrivning som styr etikettens hastighet och position utan kopplingar, rullar eller justeringar. En elektronisk matningsrulle justerar och bibehåller automatiskt etikettspänningen oberoende av hastighet och etikettstorlek från början till slutet av en rulle. En enkel webbsökväg möjliggör ändringar av etiketter och menyfliksområden på mindre än 60 sekunder.

Eftersom den behärskar vanliga etikettdesignprogram och skrivarspråk behöver användare som byter till nya 9560 inte bygga om jobbfiler eller träna om. Jämfört med 9550 är nya 9560 konstruerad med fler programmerbara I/O-alternativ för integrering med fler dataprotokoll, inklusive Ethernet/IP™ och PROFINET®.

Förare av 9560 kan dra nytta av ett stort 8-tums användargränssnitt för val av jobb och systemkontroll. Dess inbyggda Code Assurance-funktioner hjälper till att få rätt etikett på rätt fall, gång på gång. Operatörerna kan också titta på videor för vägledning genom rutinmässiga underhållsuppgifter. Gränssnittet kan placeras upp till 10 meter från 9560, vilket underlättar integreringen och förbättrar användbarheten. Dessutom ger en webbserver tillgång till användargränssnittet via andra enheter i samma nätverk.

En viktig uppgradering av 9560 är dess inbyggda Wi-Fi-anslutning för säker fjärråtkomst till tillverkarnas interna nätverk. Filer kan enkelt skickas till märkningssystemet utan behov av en USB-enhet. Dessutom kan både Videojet-experter och interna tekniker få tillgång till VideojetConnect™ Remote Service, där det är tillgängligt, för felsökning och realtidsinformation om systemets status. 

“Det här nya systemet fungerar utan de manuella justeringar och tillagda delar som är huvudorsakerna till dagliga driftsproblem med traditionella märkningsmaskiner”, säger Vanderbei. “Nu med uppgraderade funktioner tar Videojet 9560 med Direct Apply-etikettplacering effektiviteten och tillförlitligheten i slutet av linjen till en ny nivå.” För mer information om Videojet 9560 skriv ut och applicera etiketteringssystem, besök http://www.videojet-9560.html